creator image
Karel Henrioulle
Inspecteur Electricity
Karel Henrioulle
Inspecteur Electricity

BA5 ATEX : Vakbekwaam persoon op het gebied van elektriciteit voor gevaarlijke ruimten

Het doel van deze opleiding is de werkgever te helpen om de BA5 ATEX-codering toe te kennen aan zijn werknemers die werkzaamheden uitvoeren in gevaarlijke ruimten (Hfst. 7.102 van het AREI). De verschillende betrokkenen moeten in staat zijn om hun bekwaamheid aan te tonen en het bewijs leveren dat ze voldoen aan de eisen op het vlak van kennis en relevante competenties voor de betreffende beschermingswijzen en/of types van materiaal. Gevaarlijke ruimten zijn ruimten in dewelke een explosieve atmosfeer aanwezig is of aanwezig kan zijn in die mate dat bijzondere voorzorgen dienen genomen te worden voor de bouw, de installatie en het gebruik van elektrisch materieel.

Voor wie

Ontwerpers van elektrische installaties in gevaarlijke ruimten, technici en ingenieurs van studiebureaus., preventie- en beschermingsadviseurs, projectverantwoordelijken, installateurs-elektriciens, zaakgelastigden, onderhoudstechnici, operatoren, gebruikers, personen die verantwoordelijk zijn voor de keuze van het elektrisch materieel, professionals uit de sector, enz.

Goede kennis van het AREI. Goede kennis van het elektrisch materieel dat in gevaarlijke ruimten moet worden geplaatst

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze opleiding wordt informatie gegeven over:

  • de verschillende beschermingsmethoden
  • de praktijk van de installaties
  • de eisen van het AREI
  • de eisen van de norm NBN EN 60079 en series
  • de algemene beginselen van de indeling van de ruimten
  • de factoren die rechtstreeks verband houden met de inspectie en het onderhoud van enkel de elektrische installaties binnen gevaarlijke ruimten

Objectieven

Het doel van deze opleiding is de werkgever te helpen om de BA5 ATEX-codering toe te kennen aan zijn werknemers die werkzaamheden uitvoeren in gevaarlijke ruimten (Hfst. 7.102 van het AREI).

De verschillende betrokkenen moeten in staat zijn om hun bekwaamheid aan te tonen en het bewijs leveren dat ze voldoen aan de eisen op het vlak van kennis en relevante competenties voor de betreffende beschermingswijzen en/of types van materiaal.

Gevaarlijke ruimten zijn ruimten in dewelke een explosieve atmosfeer aanwezig is of aanwezig kan zijn in die mate dat bijzondere voorzorgen dienen genomen te worden voor de bouw, de installatie en het gebruik van elektrisch materieel

creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

In-company trainings