FAQ Veelgestelde vragen

Wat is een Open opleiding?

Een opleiding die op voorhand ingepland wordt en waarop deelnemers van verschillende firma’s zich kunnen inschrijven. De kalender, prijzen en inschrijvingspagina kunt u hier terugvinden. Voor open opleidingen maken we geen offertes op.

Wat is een In-company opleiding?

Een opleiding waarbij u een aantal medewerkers van uw bedrijf dezelfde opleiding wilt laten volgen in uw bedrijf (In-company). Voor in-company opleidingen maken we een offerte op maat op. Wij spreken dan, na akkoord met onze offerte, een datum met u af waarop onze trainer deze opleiding op uw locatie komt verzorgen. Een offerte voor een in-company opleiding kan u hier aanvragen

Wat is een E-learning?

Bij een E-learning wordt er gebruik gemaakt van digitale content (smart magazines, video’s, interactieve teksten,..) via ons online platform. Deze opleiding hoeft u niet op een vast moment te volgen en kunt u dus inplannen wanneer dit u het best past.

Hoe lang is de login van een E-learning geldig?

Na inschrijving ontvangt u een welkomstmail van digitalacademy@vincotte.be. De inhoud van de e-learning is beschikbaar op ons online platform vanaf ontvangst van deze mail -afhankelijk van het type E-learning- voor de volgende periode:
• Kennistest: 1 maand
• E-learning: 2 maanden
• Masterclass AREI: 6 maanden

Vergeet dus zeker uw spam-folder niet na te kijken en let er op dat u de E-learning voltooid binnen de geldigheidstermijn, uw toegang wordt automatisch afgesloten wanneer deze verstreken is.

Wanneer ik inlog op het online platform (Flowsparks) krijg ik de melding “You are logged in to FLOWSPARKS, but there are no courses or activities made available to you”.

Dit heeft twee mogelijke oorzaken:

  • Uw toegang is verlopen. Contacteer digitalacademy@vincotte.be
  • U gebruikt niet de juiste link die u via mail ontving. Enkel via die link kunt u zich inloggen.

Tot wanneer kan ik een opleiding kosteloos annuleren?

  • Voor onze klassikale en online opleidingen (= opleidingen met een op voorhand geplande datum) kan u dat doen tot 10 werkdagen voor aanvang van de opleiding (zie ook onze algemene voorwaarden).
  • Voor een e-learning (= online opleidingen zonder een op voorhand geplande datum) is het niet mogelijk om uit te schrijven eens u het inschrijvingsformulier via de website ingevuld hebt.

Kan ik mij inschrijven zonder een PO nummer?

Dat kan als uw bedrijf onze facturen goedkeurt zonder PO nummer.

Als uw bedrijf facturen enkel goedkeurt met een PO nummer dient deze ingevuld te worden op het moment van inschrijving. Elke herfacturatie, te wijten aan misleidende en/of ontbrekende gegevens bij de inschrijving, zal verhoogd worden volgens onze administratieve voorwaarden.

Ik ben mijn VCA diploma kwijt. Kan ik een duplicaat krijgen?

U kunt een duplicaat via mail aanvragen. U betaalt hiervoor voorafgaandelijk een kost conform onze administratieve voorwaarden, waarna het duplicaat wordt opgestuurd. Bewaar uw VCA diploma dus goed.

Moet ik eerst een opleiding BA4 volgen alvorens ik een opleiding BA5 kan volgen?

Dat is niet verplicht maar bij het volgen van een BA5 opleiding is enige voorkennis noodzakelijk. Het is dus belangrijk dat u vooraf een opleiding BA4 heeft gevolgd of reeds ervaring hebt in dit vakgebied.

Welke Persoonlijke Beschermingsmiddelen dien ik mee te nemen naar de opleiding?

Deze info kunt u terugvinden in uw bevestigingsmail na inschrijving en op de infopagina van de opleiding.

Hoe lang zijn certificaten of deelnamebewijzen geldig?

B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU attesten zijn 10 jaar geldig.

Komt de opleiding die ik wil volgen in aanmerking voor subsidies ?

Is uw bedrijf geen aandeelhouder van Vinçotte dan komt u in aanmerking voor een subsidie.

Bij de projectaanvraag tot subsidie dient u het bedrag van inschrijving in te vullen (excl. BTW) die terug te vinden is op onze website of op de bevestigings e-mail van uw inschrijving.

Deze aanvraag moet ten laatste 2 weken (14 dagen) na de start van de opleiding gebeuren

Voor meer info klik door naar onze pagina over subsidies

Welke documenten heb ik nodig om een examen VCA af te leggen ?

Een identiteitsbewijs afgeleverd door de overheid (ID kaart, of Rijbewijs)

Welke attesten kan ik terugvinden in het centraal diplomaregister?

In het centrale diplomaregister (C.D.R.) van BeSaCC vindt u alle erkende attesten terug die werden uitgereikt door Vinçotte Academy. Het betreft in het bijzonder de attesten VCA (BASIS en VOL). Het C.D.R. kan u raadplegen via BeSaCC. In het centrale diplomaregister zijn alle attesten uitgereikt vanaf 01/01/2010 opgenomen.

Wanneer en hoe krijg ik het attest van een E-learning?

Na het afronden van een E-learning, eventueel met kennistest, kunt u het evaluatieformulier invullen en het deelnameattest downloaden.

Wanneer en hoe krijg ik het attest van een klassikale training?

Na het verwerken van de aanwezigheidslijsten versturen we de deelnameattesten via mail.

Wanneer en hoe krijg ik het attest van een klassikale training met online kennistest?

Na het slagen voor de kennistest kunt u het deelnameattest downloaden.

Hoe vraag ik een offerte aan voor een open opleiding?

Voor onze open opleidingen gebruiken we standaard prijzen en stellen we geen aparte offertes op. U vindt alle beschikbare data, locaties en ook de prijzen terug op deze website. Wanneer u toch een offerte nodig heeft, kan u de gewenste opleiding hier selecteren en via de "Meer info" knop een afdrukbaar overzicht krijgen van de opleiding dat u als offerte kan gebruiken.