FAQ

Hoe lang is de login van een e-learning geldig?

Vanaf het moment dat u een mail met log-in gegevens ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om de e-learning te volgen. Nadien wordt uw toegang afgesloten.

Tot wanneer kan ik een opleiding kostenloos annuleren ?

Voor onze klassikale en online opleidingen (= opleidingen met een op voorhand geplande datum) kan u annuleren dat doen tot 10 werkdagen voor aanvang van de opleiding (zie ook onze algemene voorwaarden).

Voor een e-learning (= online opleiding zonder een op voorhand geplande datum) kan u annuleren tot 10 werkdagen na ontvangst van de welkomstmail met de link naar ons digitaal leerplatform (Flowsparks) en indien nog geen enkele module gestart is.

Ik ben mijn attest van deelname kwijt. Kan ik een duplicaat krijgen ?

Op verzoek kan een duplicaat aangevraagd worden. U betaalt hiervoor voorafgaandelijk 20€ waarna het duplicaat wordt opgestuurd.

Ik ben mijn VCA diploma kwijt. Kan ik een duplicaat krijgen?

Op verzoek kan een duplicaat aangevraagd worden. U betaalt hiervoor voorafgaandelijk 20€ waarna het duplicaat wordt opgestuurd.

Moet ik eerst een opleiding BA4 volgen alvorens ik een opleiding BA5 kan volgen?

Bij het volgen van een BA5 opleiding is enige voorkennis noodzakelijk. Het is belangrijk dat u vooraf een opleiding BA4 heeft gevolgd of reeds ervaring hebt in dit vakgebied.

Welke Persoonlijke Beschermingsmiddelen dien ik mee te nemen naar de opleiding Hoogspanning?

Enkel uw veiligheidsschoenen. Helmen, kledij en handschoenen worden voorzien. U vindt hierover de nodige informatie op uw bevestigingsbrief.

Welke Persoonlijke Beschermingsmiddelen dien ik mee te nemen naar de opleiding arbeidsmiddelen en werken op hoogte?

U vindt hierover de nodige informatie op uw bevestigingsbrief.

Hoe lang zijn certificaten of deelnamebewijzen geldig?

VCA B, VOL en VIL zijn 10 jaar geldig. Voor wat betreft de VCA-Risicovolle Taken zijn er verschillende geldigheidsperiodes. Meer info vindt u op https://www.besacc-vca.be/?q=nl/content/info-risicovolle-taken

Komt de opleiding die ik wil volgen in aanmerking voor subsidies ?

Klik hiervoor door naar onze pagina over subsidies.

Wat als een deelnemer niet geslaagd is voor een examen?

Indien gewenst kan er een herkansing worden ingepland. Indien de deelnemer niet slaagde voor de theorie noch voor de praktijk kan de opleiding opnieuw worden gevolgd of kan u opteren om enkel een herexamen afgelegd worden voor beide onderdelen.

Indien de deelnemer geslaagd is voor theorie, maar bv. niet voor praktijk, kan de deelnemer ook enkel een herkansing afleggen voor het praktische gedeelte. Deze herkansing dient dan wel te gebeuren binnen de drie maanden. Bij slagen hiervoor kan de deelnemer zo alsnog zijn attest behalen.

Welke documenten heb ik nodig om een VCA examen af te leggen ?

Een identiteitsbewijs afgeleverd door de overheid (ID kaart, of Rijbewijs)

Welke attesten kan ik terugvinden in het centraal diplomaregister?

In het centrale diplomaregister (C.D.R.)van Besacc vindt u alle erkende attesten terug die werden uitgereikt door Vinçotte Academy. Het betreft in het bijzonder de attesten VCA (BASIS en VOL) en alle Risicovolle Taken (IS-examens). Het C.D.R. kan u raadplegen via: besacc.epyc.eu. In het centrale diplomaregister zijn alle attesten uitgereikt vanaf 01/01/2010 opgenomen.