Subsidies

Vlaanderen (VLAIO) : kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor u als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten. Vinçotte Academy is een erkend dienstverlener. Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is 7.500 euro steun.

Wij adviseren u om uw subsidie meteen aan te vragen van zodra u zich inschrijft of een bestelling plaatst. Het bedrag van inschrijving (excl. BTW) is terug te vinden op onze website of op de bevestigings e-mail van uw inschrijving. U hoeft dus niet te wachten op uw factuur. Subsidie aanvragen die later dan 14 dagen na de start van de opleiding worden ingediend, komen niet meer in aanmerking!

Meer info vindt u op de website van de kmo-portefeuille. Het Vinçotte Academy-nummer om uw aanvraag te vervolledigen is DV.O104637.

Waalse overheid (Forem): Chèque-Formation

Met de Chèque-Formation krijgt u financiële hulp om uw werknemers op te leiden in één van de erkende opleidingscentra. De Chèque-Formation heeft een waarde van 30 euro en is goed voor 1 uur opleiding per werknemer.

Voorwaarden :

  • Een KMO waarvan de hoofdzetel in Wallonië gevestigd is en die het Frans als voertaal heeft, een zelfstandige in hoofdberoep of in bijberoep of een meewerkende echtgenoot zijn;
  • Maximaal 250 werknemers hebben OF zelfstandig zijn;
  • Een omzet van maximaal 50 miljoen euro hebben OF een financiële balans lager dan 43 miljoen euro;
  • Een zelfstandige onderneming zijn (definitie Chèque-Formation).

Nieuwe regel Waalse Overheid met betrekking tot cheques formation: alle erkende opleidingen die plaatsvinden vanaf 01.04.2017 geven recht op maximaal 7 cheques/deelnemer/dag. Contacteer ons gerust voor meer informatie.