Over Vinçotte Academy

Vinçotte Academy. Neem geen enkel risico in veiligheid.

Wij bezorgen u gemoedsrust

Of uw medewerkers veilig, efficiënt en duurzaam werken, hangt af van de mate waarin zij opgeleid en gecoacht worden. Vinçotte Academy zorgt daarvoor. Onze trainers geven niet alleen technische opleidingen, ze zijn ook gedreven coaches die voor u het belang van veiligheid concreet maken en u de nodige tips & tricks meegeven zodat u gerust kan zijn dat uw medewerkers veilig werken. Al onze trainers hebben pakken praktijkervaring en trainen ook de inspecteurs van Vinçotte die wijd en zijd gekend staan voor hun kennis.

Een uniek totaalconcept: knowhow en praktijkervaring

Vinçotte Academy is het erkend opleidings- en examencentrum van Vinçotte. Onze sterkte zit in de combinatie van onze expertise in inspectie, controle en certificatie met onze knowhow op het vlak van trainingstechnieken. Onze trainers staan met beide voeten in de praktijk en begeleiden u met de juiste methodes naar een duurzame veiligheidscultuur.

“Om een veilige werkvloer te creëren, is een integrale aanpak nodig.”

Op maat van uw organisatie

Op zoek naar een theoretische training of een praktische workshop? Wij hebben voor u een totaalaanbod aan innovatieve en duurzame opleidingsmogelijkheden binnen verschillende expertisedomeinen. Dit zowel voor zelfstandige ondernemers en kleine kmo’s als voor industriële spelers en overheden. Met de formule die bij u past, gaan we voor het allerbeste resultaat.

  • meer dan 2.000 lesdagen per jaar
  • meer dan 12.000 mensen opgeleid per jaar
  • meer dan 8000 VCA-examens afgenomen per jaar
  • meer dan 1.300 bedrijfsinterne opleidingen per jaar
  • 11 trainingslocaties voor open opleidingen
  • als enige opleidingsinstituut een volledig online opleidingsaanbod in veiligheid
  • Q-for erkend