Over Vinçotte

Opleidingen Vinçotte Academy. Neem geen enkel risico in veiligheid.

Uw gemoedsrust is onze missie

Wereldwijd willen we onze klanten gemoedsrust bieden door hun reputatie te beschermen en te versterken. Dat doen we onder meer door de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid te garanderen met gespecialiseerde inspectie-, controle- en certificatiediensten…

Maar we gaan verder dan dat. Of uw medewerkers veilig en duurzaam werken, hangt af van de mate waarin zij opgeleid en gecoacht worden. Daarom is er Vinçotte Academy. Onze trainers geven niet alleen opleiding, maar ze zijn ook gedreven coaches die voor u het belang van veiligheid in het dagelijkse leven concreet maken en u de nodige tips & tricks meegeven.

Een uniek totaalconcept: knowhow en praktijkervaring

Vinçotte Academy is het erkend opleidings- en examencentrum van Vinçotte. Onze sterkte zit in de combinatie van onze expertise in inspectie, controle en certificatie met onze knowhow op het vlak van trainingstechnieken. Onze trainers staan met beide voeten in de praktijk en begeleiden u met de juiste methodes naar een duurzame veiligheidscultuur.

“Om een veilige werkvloer te creëren, is een integrale aanpak nodig.”

Op maat van uw organisatie

Op zoek naar een theoretische training of een praktische workshop? Wij hebben voor u een totaalaanbod aan innovatieve en duurzame opleidingsmogelijkheden binnen verschillende expertisedomeinen. Dit zowel voor zelfstandige ondernemers en kleine kmo’s als voor industriële spelers en overheden. Met de formule die bij u past, gaan we voor het allerbeste resultaat.

  • 2149 lesdagen per jaar
  • meer dan 12.000 mensen opgeleid in 2018
  • meer dan 8000 VCA-examens afgenomen in 2018
  • 1322 bedrijfsinterne opleidingen
  • 11 trainingslocaties
  • Q-for erkend