creator image

E-learning : Back-To-Work: veilig en gezond aan het werk tijdens coronacrisis

Om u te helpen uw medewerkers te verwelkomen in een optimale werkomgeving heeft Vinçotte, specialist in veiligheid & preventie, een training gecreëerd voor preventieadviseurs, facility managers,…

video-thumbnail

Voor wie

Deze opleiding richt zich in de eerste plaats op preventieadviseurs en facility managers / verantwoordelijken die zich dagelijks inzetten om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer garanderen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze opleiding komen aspecten aan bod die nodig zijn om een zo laag mogelijk risico te verkrijgen in relatie met de bezettingsgraad op de werkvloer. Zie hieronder meer uitleg over de thema’s:

Thema 1: organisatorische maatregelen

 • Wat zegt de wetgeving en de praktijk richtlijnen?
 • Wat kunnen we leren van de meest voorkomende tekortkomingen op het terrein?

Thema 2: praktische aanbevelingen ventilatie in gebouwen

 • Waarom aandacht voor aerosolen en CO2 in de context van COVID-19?
 • Wat moet je weten over ventilatie in gebouwen (natuurlijke, mechanische ventilatie, …)?

Thema 3: metingen om binnenluchtkwaliteit te controleren

 • Hoe gebeurt de monitoring en evaluatie van CO2-concentratie correct? En wat is het belang hiervan?
 • Hoe begin je aan een implementatie plan?

Objectieven

De coronacrisis is nog niet voorbij maar we kunnen wel reeds terug naar het werk. Een teken dat we goed op weg zijn om de pandemie te overwinnen. Tijdens de pandemie hebben we onze activiteiten en gedrag drastisch moeten aanpassen en zelfs heruitvinden om de risico’s op infecties zo laag mogelijk te houden. Om u te helpen uw medewerkers te verwelkomen in een optimale werkomgeving heeft Vinçotte, specialist in veiligheid & preventie, een training gecreëerd voor preventieadviseurs, facility managers,… Kortom iedereen die een verantwoordelijkheid draagt voor een veilige terugkeer naar de vroegere werkomgeving.

Veiligheid en gezondheid op het werk is namelijk in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van de werkgever. En het is natuurlijk niet enkel cruciaal om de naleving van de coronaregels op te volgen maar ook de gezondheid op de werkvloer te verzekeren via risicoanalyses en concrete voorzorgsmaatregelen.

Praktische informatie

Praktische info:

 • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (duurtijd opnames: 2 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het afleggen van de kennistest (indien van toepassing).
 • U zal enkele dagen na uw inschrijving een welkomstmail ontvangen, houd deze periode ook zeker je spam-folder in de gaten.
 • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om alles af te ronden, daarna wordt uw toegang afgesloten.
 • Alle getoonde presentaties kunnen gedownload worden op het online platform.
 • Na het succesvol afronden van de e-learning ontvangt u een deelname attest.
creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

E-Learning

OPLEIDINGSDUUR

Minstens 2 uren. De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

Ons engagement:

 • Praktijkgericht (met concrete voorbeelden).
 • Topopleiding uit eerste hand ontwikkeld door Vinçotte collega’s die beschikken over een uitgebreide praktijkervaring.
 • Trainers met ruime kennis en ervaring.
 • Deelnameattest, automatisch beschikbaar van zodra u alle modules doorlopen heeft.

Kies een opleidingslocatie en schrijf u in

Minstens 2 uren (*) 499 plaatsen Nederlands
Prijzen exclusief BTW
(*) De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.