E-learning permanente vorming voor gemachtigden in de radiologie, connexisten en radiologen: gebruik van afscherming (conform artikel 86)

Het gebruik van afscherming op de patiënt bij een radiografische opname werd in het verleden aangemoedigd aangezien het zou leiden tot een significante dosisbesparing voor de betrokken patiënt, zeker bij een zwangere of pediatrische patiënt. Deze standaardpraktijk komt de laatste jaren echter meer en meer onder druk te staan. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en immer verbeterende technologie wijzen immers op een beperkte dosiswinst in het best mogelijke geval en zetten de mogelijke risico’s van het gebruik van afscherming meer in de verf.

Deze online opleiding werd opgesteld om de betrokken partijen op de hoogte te brengen van de huidige wetenschappelijke perceptie. Via de opleiding hopen we deze partijen aan het denken te zetten over hun lokale afschermingspraktijk en bieden we richtlijnen aan om hier zelf mee aan de slag te gaan. Hierbij richten we ons niet alleen op de werknemers op de werkvloer, zoals de medische beeldvormers, zorgkundigen en behandelende artsen die het nauwst betrokken zijn bij de eigenlijke beeldvorming en het gebruik van afscherming op de patiënt, maar ook op de beleidsmakers en de radiologen die uiteindelijk de beelden interpreteren. Een afschermingsbeleid is immers deel van het algemene stralingsbeschermingsbeleid en dus iets waarin elke werknemer zijn of haar rol speelt.

Ons engagement:

  • Een interactieve opleiding die theorie met praktijk verbindt
  • Trainers met ruime kennis en ervaring

 

Praktische info:

  • Deze e–learning is geaccrediteerd als permanente vorming voor gemachtigden in de radiologie, connexisten en radiologen. Hiervoor dient u ons uw RIZIV-nummer te bezorgen, dit wordt u gevraagd tijdens de e-learning.
  • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (duurtijd opnames: 1 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het afleggen van de kennistest (indien van toepassing).
  • U zal enkele dagen na uw inschrijving een welkomstmail ontvangen, houd deze periode ook zeker je spam-folder in de gaten.
  • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om alles af te ronden, daarna wordt uw toegang afgesloten.
  • Deze opleiding komt voorlopig niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille .

 

Inschrijven voor deze opleiding

Online
n.v.t.
Nederlands
Er zijn nog 22 plaatsen beschikbaar
115.00 EUR