creator image
Yannick Dandois
Lead Contract Engineer
Yannick Dandois
Lead Contract Engineer

E-learning explosieveiligheid – Hoe veilig werken met ATEX voor operatoren

Kan u veilig werken in een ATEX omgeving? Hebt u kennis over explosiepreventie? Weet u hoe gevaarlijk een gsm kan zijn? Vanuit uw kantoor, bureau of zelfs zetel kan u elke module eender wanneer volgen, ook 's avonds of in het weekend wanneer het u het beste uitkomt.

video-thumbnail

Voor wie

Deze E-learning van Vinçotte is geschikt voor operatoren, onderhoudspersoneel kortom iedereen die in contact komt met de explosierisico’s op de werkvloer. Deze opleiding heeft als doel de operatoren bewust te maken van de gevaren en risico's rond explosieveiligheid.

Er bestaat ook een module "expert" die zich voornamelijk richt op personen die explosieveilig (ATEX) materiaal moeten ontwerpen of installeren. Wenst u zich eerder voor deze opleiding in te schrijven? Klik dan hier.

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding werd opgesteld rond 5 Kritische Vragen:

 1. Wat is de link tussen een explosie en ATEX?
 2. Wat is het wettelijk kader?
 3. Welke documenten kan ik raadplegen?
 4. Wat mag, en nog belangrijker moet ik doen?
 5. Hoe kan er veilig gewerkt worden?

Objectieven

Kan u veilig werken in een ATEX omgeving? Hebt u kennis over explosiepreventie? Weet u hoe gevaarlijk een gsm kan zijn?

Na het volgen van de E-studie zal u op de hoogte zijn hoe u explosierisico’s aanpakt, u verstaat de ATEX wetgeving ter bescherming van uzelf en uw naasten. U zal in alle veiligheid kunnen werken in een ATEX omgeving. U wordt niet enkel ingeleid tot de verplichtingen, tevens krijgt u praktische do & don’ts mee voor het werken in een ATEX omgeving.

Praktische informatie

 • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (1.5 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het afleggen van de kennistest (indien van toepassing).
 • U zal enkele dagen na uw inschrijving een welkomstmail ontvangen, houd deze periode ook zeker je spam-folder in de gaten.
 • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om de module af te ronden. Daarna wordt uw toegang afgesloten
 • Deze opleiding is online beschikbaar in het Frans, Nederlands. Tevens blijft het mogelijk om een op maat gemaakte opleiding door een consultant te organiseren toegespitst op u site en operaties.
 • Een kwalitatieve e-learning met praktijkvoorbeelden en downloadbaar naslagwerk dat kan gevolgd worden in zowel het Nederlands als het Frans.
 • Na het volgen van de e-learning en slagen van de online kennistest, kan elke deelnemer zijn/haar deelname attest onmiddellijk downloaden.
 • Deze e-learning komt niet in aanmerking voor subsidie aanvraag via de KMO portefeuille.
creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

In-company trainings, E-Learning

OPLEIDINGSDUUR

Minstens 1.5 uren. De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

Ons engagement:

 • Praktijkgericht & interactief (unieke combinatie van video’s, presentaties en interactieve elementen)
 • Topopleiding uit eerste hand ontwikkeld door Vinçotte experts en trainers met ruime kennis en ervaring op vlak van explosieveiligheid
 • Aanvullende opleidingen beschikbaar om u verder te specialiseren (bv: een op maat gemaakte opleiding door een consultant toegespitst op uw site en operaties)

Kies een opleidingslocatie en schrijf u in

Minstens 1.5 uren (*) 755 plaatsen Nederlands
Prijzen exclusief BTW
(*) De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.