20 mei

Leren in alle veiligheid

Tijdens de pandemie bleek luchtkwaliteit belangrijker dan ooit tevoren en CO2-meters zie je plots overal. Vinçotte Academy gaat nog een stap verder en heeft als eerste opleidingscentrum in België het Airscan label behaald. Airscan legt zich erop toe de gezondheid, het welzijn en de duurzaamheid van de maatschappij te verbeteren, door het meten en verbeteren van binnenluchtkwaliteit. Omdat een CO2-meter alleen geen garantie, nóch een oplossing biedt voor goede luchtkwaliteit, ontwikkelde Airscan een label dat dit garandeert en ook meetbaar maakt.

Het bieden van verzekerde veiligheid

Het Airscan label informeert via informatie schermen al wie een opleiding bij Vinçotte Academy volgt (en onze werknemers uiteraard) over de inspanningen die worden gedaan om veilige en gezonde binnenluchtkwaliteit te creëren. Het gaat bij Airscan niet alleen om het transparant communiceren over de binnenluchtkwaliteit. Er werd ook een initiële diagnose en actieplannen gemaakt en er is technologie ter verbetering met oa een voorspellende simulatie, permanente monitoring enz.

Je kan de binnenlucht bij Vinçotte Academy ook vooraf én live hier nakijken.

Transparantie en communicatie zijn key

Transparantie vinden we heel belangrijk voor onze cursusisten. Deze bieden we door real-time indoorluchtkwaliteit zichtbaar te maken voor alle gebruikers van onze ruimtes en gebouwen via dynamische schermen en QR-codes. Ook lange-termijn luchtkwaliteit monitoring, actieplannen en rapportages worden publiekelijk zichtbaar gemaakt op het Airscan-platform.

Wat houdt het label juist in?

Het Airscanned Building-label combineert expertise en technologie voor het realiseren van volgende doelstellingen:

  • Een eerste diagnose van de luchtkwaliteit, gemeten volgens ISO-16000-normen en gevalideerd ten opzichte van drempelwaarden die in lokale of Europese regelgeving of WHO-normen zijn vastgelegd.
  • De implementatie van verbeteringsmaatregelen en technologie indien nodig
  • Een onafhankelijke validatie van het protocol en de metingen door derde partij, keuringsorganisme Vinçotte.
  • Een permanente monitoring van de luchtkwaliteit in het gebouw en een facultatieve aansturing van het HVAC-systeem
  • Inbedding van het beheer van de luchtkwaliteit in de operationele processen van het bedrijf
  • Transparante communicatie, inclusief weergave van historische en real-time luchtkwaliteitsgegevens aan bezoekers en gebruikers van het gebouw, ongeacht de gemeten concentraties.

Wil je weten hoe de luchtkwaliteit bij Vinçotte Academy nu op dit moment is? Klik dan op de link en bekijk het live.