creator image
Steven Van Hamme
Technical Trainer
Steven Van Hamme
Technical Trainer

Bediener verreiker

In deze praktijgerichte opleiding leert u een verreiker correct en veilig besturen en gebruiken en vermindert u de kans op ongevallen. Deze opleiding is verplicht in de Codex voor Welzijn op het werk voor alle bestuurders van verreikers om zware lasten te tillen en te verplaatsen.

"In mijn nieuw jobke als heftruckbestuurder moet ik ook met een verreiker werken. Ik ben van de eerste keer geslaagd. Dat was op school wel anders ;-) dus proficiat en bedankt aan "meester Steven" die het me allemaal goed uitlegde."

Jimmy S., Vilvoorde

video-thumbnail

Voor wie

Deze opleiding richt zicht tot medewerkers die met verreikers werken, zowel fulltime als sporadisch, en die reeds enige ervaring hebben m.bt. het bedienen van dit toestel.

Indien u weinig of geen ervaring bezit, gelieve ons te contacteren.

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch en praktijkgedeelte, waarvan de duurtijd afhankelijk is van het te bereiken niveau.

Theorie:

 • De veiligheidsfunctie, werkvergunningen, veiligheidsvoorschriften
 • Inzetbaarheid van de verreiker, modellen en types, terminologie, stabiliteit
 • Werken op hellingen,  bedieningsorganen, behandelen van de lading, last en lastmomentbegrenzers
 • Checklist, signalisatie, werken in de omgeving van hoogspanning

Praktijk:

 • Inspectie van de verreiker, correcte bediening, rijden met de verreiker
 • overschakelen tussen besturingsmodi, inschatten van afstanden, stapelen van goederen, vervoeren van omvangrijke ladingen

Objectieven

De Codex voor Welzijn op het werk bepaalt dat bedieners van verreikers opgeleid moeten worden voor de taak die hen is toevertrouwd (Titel I, Hfst III, Sect. III, Art. 21). De opleiding stelt uw medewerkers in staat om veilig, verantwoord en bedrijfsgericht te werken met verreikers.

De bestuurders krijgen de kans om in een minimum aan tijd de basistechnieken aan te leren, hun kennis inzake veiligheidsbewustwording te verbreden en hun in regel te stellen met de arbeidswetgeving.

In ons Technical Training Center wordt er geoefend met een vaste verreiker.  Wanneer u deze opleiding binnen uw organisatie wenst te organiseren kan dit zowel met een roterende als vaste verreiker.

Praktische informatie

Deelnemers moeten hun veiligheidsschoenen en handschoenen meebrengen.

Een  syllabus wordt voorzien voor elke deelnemer.

Alle deelnemers ontvangen op einde een attest van deelname.  Deelnemers die slagen in de praktijkevaluatie, ontvangen een bekwaamheidsattest.

creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

In-company trainings

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

 • Praktijkgericht & interactief
 • Onze trainers voeren ook keuringen uit bij klanten en nemen deze kennis en ervaringen mee in hun opleidingen
 • Keuze uit opleidingen voor werknemers zonder enige ervaring, met ervaring of gevorderden (VCA Risicovolle Taken-opleidingen)
 • Als erkend controle organisme volgt Vinçotte de wet -en regelgeving van dichtbij op en past hierop geregeld zijn opleidingen aan.
 • Afhankelijk van uw noden kan deze training gepersonaliseerd worden
 • Het zit in de DNA van elke Vinçotte expert om oplossingsgericht mee te denken met de klant.
 • Elke trainer heeft een brede kennis van de verschillende toestellen
Prijzen exclusief BTW

"In mijn nieuw jobke als heftruckbestuurder moet ik ook met een verreiker werken. Ik ben van de eerste keer geslaagd. Dat was op school wel anders ;-) dus proficiat en bedankt aan "meester Steven" die het me allemaal goed uitlegde."

Jimmy S., Vilvoorde