creator image
Senne Debouvere
Qualified Health Physicist / Qualified Medical Physicist
Senne Debouvere
Qualified Health Physicist / Qualified Medical Physicist

Permanente vorming agent stralingsbescherming (RPO) klasse III tandheelkunde (E-learning)

Deze verplichte permanente opleiding van één uur per jaar voor agenten voor stralingsbescherming (RPO) en leidinggevenden van de interne dienst voor fysische controle van tandheelkundige inrichtingen volgt u online. U bent wettelijk in orde en heeft alle kennis zonder dat u zich hoeft te verplaatsen.

"Deze e-learning van Controlatom over radiografie heeft het leven in mijn praktijk alvast veel eenvoudiger gemaakt om te beantwoorden aan de vereisten van het FANC."

Anne K., Antwerpen

video-thumbnail

Voor wie

Deze opleiding richt zich op de agenten voor stralingsbescherming (incl. diensthoofden) van klasse III inrichtingen, beperkt tot tandheelkundige inrichtingen. 

Iedere aangeduide Agent voor stralingsbescherming en / of diensthoofd fysische controle moet zijn kennis en bekwaamheid op punt houden via een jaarlijkse permanente vorming van minimaal een uur voor klasse III inrichtingen, specifiek gericht op tandheelkundige inrichtingen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze opleiding komen volgende aspecten aan bod:

 • Organisatie Interne Dienst Fysische Controle.
 • Taken / Verantwoordelijkheden hoofd Interne Dienst Fysische Controle
 • Taken Agent voor Stralingsbescherming
 • Taken Erkend Deskundige
 • Ervaringsfeedback in de praktijk

Deze opleiding werd in 2022 gepubliceerd. De volgende versie van deze permanente vorming wordt binnenkort online gezet. Personen die deze opleiding reeds gevolgd hebben, kunnen best even wachten tot de nieuwe versie online komt.

Objectieven

Deze opleiding, in het kader van de wetgeving, geeft een theoretisch overzicht van de uit te voeren taken voor een agent voor stralingsbescherming, het diensthoofd en de erkend deskundige. Deze permanente vorming omvat onder andere de regelgeving, ervaringsfeedback, … 

Deze E – learning is ontwikkeld om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.

Praktische informatie

 • Enkele dagen na uw inschrijving voor de E – learning ontvangt u een welkomstmail. Houd in deze periode zeker uw spam-folder in de gaten.
 • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u twee maanden de tijd om alles af te ronden, daarna wordt uw toegang afgesloten. Indien gewenst kunnen delen van de E – learning herbekeken worden.
 • Gedurende deze twee maanden krijgt u toegang tot het platform waar u een combinatie van professionele opnames, praktijkvoorbeelden en begeleidende informatie terugvindt. Voorzie voldoende tijd om de opnames te bekijken en notities te nemen.
 • Na het vervolledigen van deze E – learning zal u de mogelijkheid krijgen een aantal documenten die in de E – learning aan bod komen te downloaden om de organisatie in uw tandheelkundige inrichting op punt te zetten.
creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

E-Learning & Masterclass NU

OPLEIDINGSDUUR

Minstens 1 uur. De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

 • Praktijkgericht met concrete voorbeelden.
 • Topopleiding ontwikkeld door Vinçotte experts die beschikken over een uitgebreide praktijkervaring.
 • Trainers met ruime kennis en ervaring op vlak van stralingsbescherming (ARBIS).
 • Individueel certificaat, na het volgen van de opleiding.
 • Begeleidende documentatie

Kies een opleidingslocatie en schrijf u in

Minstens 1 uur (*) 585 plaatsen Nederlands
Prijzen exclusief BTW
(*) De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

"Deze e-learning van Controlatom over radiografie heeft het leven in mijn praktijk alvast veel eenvoudiger gemaakt om te beantwoorden aan de vereisten van het FANC."

Anne K., Antwerpen