E-learning (aanvullende opleiding) agenten stralingsbescherming medische sector: klasse II bronnen en toestellen

Het Koninklijk Besluit van 6 december 2018 voerde met ingang vanaf 1 januari 2019 een aantal aanpassingen door aan het Algemeen Reglement op de Bescherming tegen de gevaren van Ioniserende Straling (ARBIS). Uiteraard voorzag de regelgever een uitgebreide overgangsperiode, zodat u nog even de tijd heeft om u in regel te stellen met alle vereisten van dit KB.

Het nieuwe KB heeft vooral een grote impact op de organisatie van de Dienst voor Fysische Controle, die nu verplicht intern moet worden ingericht. Deze interne dienst bestaat minstens uit een diensthoofd en, waar nodig, aangevuld met Agenten voor de Stralingsbescherming. De leden van deze dienst, inclusief het diensthoofd, moeten personeelsleden van uw organisatie zijn. Bespreek dit zeker met uw expert fysische controle, hij zal er u met veel plezier meer uitleg over geven.

De doelgroepen [1] helpers/gemachtigden (volgens Art.85); [2] artsen met een gebruiksvergunning en [3] stralingsfysici moeten een aanvullende opleiding volgen om de rol van Agent voor de stralingsbescherming of Hoofd van de Dienst voor Fysische Controle te kunnen vervullen. Dit bieden we aan in deze e-learning.

Ons engagement:

  • Praktijkgericht
  • Topopleiding uit eerste hand ontwikkeld door Vinçotte Controlatom
  • Trainers met ruime kennis en ervaring

Praktische info:

  • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (duurtijd opnames 3,5 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het afleggen van de kennistest.
  • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om de module af te ronden, daarna wordt uw toegang afgesloten
  • Deze opleiding is online beschikbaar in het Nederlands
  • Indien u meer dan 8 personen tegelijk wil inschrijven, kan u onderaan de pagina een offerte op maat aanvragen
  • Deze E-learning komt niet in aanmerking voor subsidie via de KMO portefeuille

Inschrijven voor deze opleiding

Online
n.v.t.
Nederlands
Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar
115.00 EUR