creator image
Yannick Dandois
Lead Contract Engineer
Yannick Dandois
Lead Contract Engineer

E-learning explosieveiligheid – Hoe veilig werken met ATEX voor experten

Deze e-studiedag leidt u in in de wereld van de explosieveiligheid. Hier komt u alles te weten over explosierisico's en de Europese ATEX wetgeving zodat u veilig kan werken in een ATEX omgeving, een explosieveiligheidsdocument kan opmaken en de verschillende ATEX beschermingswijzen leert.

video-thumbnail

Voor wie

Deze E-learning van Vinçotte is geschikt voor onderhoudspersoneel, preventieadviseurs, studiebureaus, ingenieurs, kortom iedereen die in contact komt met de explosierisico’s op de werkvloer. 

Wie bieden ook een basis-module aan die zicht voornamelijk richt op operatoren. Wenst u zich voor deze opleiding in te schrijven? Klik dan hier.

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding werd opgesteld rond 5 Kritische Vragen:

 1. Wat is de link tussen een explosie en ATEX?
 2. Wat is het wettelijk kader?
 3. Welke documenten kan ik raadplegen?
 4. Wat mag, en nog belangrijker moet ik doen?
 5. Hoe kan er veilig gewerkt worden?

Deze opleiding bevat meer modules dan de opleiding voor operatoren, maar bevat dezelfde rode draad. 

Objectieven

Na het volgen van de E-learning zal u op de hoogte zijn hoe u explosierisico’s aanpak, u beheerst het sociaal en economisch wettelijk kader: de Europese ATEX wetgeving. U zal in staat zijn een kleine risicoanalyse uit te voeren, zo kan u in alle veiligheid werken in een ATEX omgeving en ATEX materiaal met de correcte markering bestellen. U wordt niet enkel ingeleid tot de verplichtingen, tevens krijgt u praktische do’s & don’ts mee voor het werken in een ATEX omgeving en werken met ATEX materiaal.

Praktische informatie

 • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (3 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het afleggen van de kennistest (indien van toepassing).
 • U zal enkele dagen na uw inschrijving een welkomstmail ontvangen, houd deze periode ook zeker je spam-folder in de gaten.
 • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om de module af te ronden. Daarna wordt uw toegang afgesloten.
 • Deze opleiding is online beschikbaar in het Frans, Nederlands. Tevens blijft het mogelijk om een op maat gemaakte opleiding door een consultant te organiseren toegespitst op u site en operaties.
 • Deze e-learning komt niet in aanmerking voor subsidie aanvraag via de KMO portefeuille
 • Na het volgen van de e-learning en slagen van de online kennistest, kan elke deelnemer zijn/haar deelname attest onmiddellijk downloaden.
creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

E-Learning

OPLEIDINGSDUUR

Minstens 3 uren. De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

Ons engagement:

 • Praktijkgericht & interactief (unieke combinatie van video’s, presentaties en interactieve elementen)
 • Topopleiding uit eerste hand ontwikkeld door Vinçotte experts en trainers met ruime kennis en ervaring op vlak van explosieveiligheid
 • Aanvullende opleidingen beschikbaar om u verder te specialiseren (bv: een op maat gemaakte opleiding door een consultant toegespitst op uw site en operaties)

Kies een opleidingslocatie en schrijf u in

Minstens 3 uren (*) 726 plaatsen Nederlands
Prijzen exclusief BTW
(*) De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.