creator image
Hannah Loots
Qualified Medical Physics Expert
Hannah Loots
Qualified Medical Physics Expert

Stralingsbescherming van de patiënt – erkende permanente vorming voor gemachtigden en practici (art. 65-86) – Routine kwaliteitsborging en -controle in de nucleaire geneeskunde (E-learning)

Deze erkende e-learning richt zich op de werknemers van een dienst nucleaire geneeskunde die betrokken zijn bij de medische beeldvorming, zowel rechtstreeks (bv. medisch beeldvormer) als onrechtstreeks (bv. nuclearist).

video-thumbnail

Voor wie

Deze e-learning, erkend voor nuclearisten en gemachtigden in nucleaire geneeskunde, richt zich op de werknemers van een dienst nucleaire geneeskunde die betrokken zijn bij de medische beeldvorming, zowel rechtstreeks (bv. medisch beeldvormer) als onrechtstreeks (bv. nuclearist).

De opleiding concentreert zich op kwaliteitsborging- en controle van de verschillende toestellen op een dienst nucleaire geneeskunde. Waarbij voornamelijk gefocusseerd wordt op de verschillende routinematige QC testen die dienen te worden uitgevoerd.

Deze opleiding richt zich op alle werknemers die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij een dienst nucleaire geneeskunde en het gebruik van de verschillende toestellen op de dienst, o.a.:

 • Medische beeldvormers
 • Nuclearisten
 • Gemachtigden in de nucleaire geneeskunde
 • Alle ander betrokken personeel

Deze opleiding is 1 uur geaccrediteerd bij het FANC als permanente vorming voor nuclearisten en gemachtigden in nucleaire geneeskunde.

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze opleiding komen volgende aspecten aan bod:

 • Het belang van kwaliteitsborging en -controle in de nucleaire geneeskunde
 • Quality control (QC) testen van:
  • Een activiteitsmeter
  • Een gammacamera
  • Een PET-scanner
 • Hoe QC testen zelfstandig uitvoeren
 • Analyseren, registreren en opvolgen van de QC resultaten
 • Verschillende QC test voorbeelden uit de praktijk

Objectieven

Medisch personeel dat betrokken is bij het gebruik van ioniserende straling moet voldoende permanente vorming ontvangen om aan de criteria van het FANC te voldoen. Deze erkende opleiding voldoet aan deze nood en concentreert zich op de kwaliteitsborging en -controle op een dienst nucleaire geneeskunde, met focus op de routinematige QC testen op de verschillende toestellen van de dienst. Hierbij wordt zowel het doel en principe van de verschillende QC testen uitgelegd alsook gekeken naar hoe de testen te praktisch te implementeren en het analyseren en interpreteren van de resultaten. Ten slotte worden er per toestel ook enkele praktijk voorbeelden aangehaald. Zo krijgt u de nodige informatie om zelf actief aan de slag te gaan met de kwaliteitsborging en -controle in uw praktijk of dienst nucleaire geneeskunde.

Deze e-learning kan door de deelnemers gevolgd worden waar en wanneer ze dit wensen.

Praktische informatie

 • Deze opleiding is 1 uur geaccrediteerd bij het FANC als permanente vorming voor nuclearisten en gemachtigden in nucleaire geneeskunde.
 • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (duurtijd opnames: 1 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het beantwoorden van tussentijdse interactieve vragen.
 • U zal enkele dagen na uw inschrijving een welkomstmail ontvangen, houd deze periode ook zeker je spam-folder in de gaten.
 • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om alles af te ronden, daarna wordt uw toegang afgesloten.
 • Na het afronden van de e-learning, kan elke deelnemer zijn/haar deelname attest onmiddellijk downloaden in ons digitaal leerplatform.
creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

E-Learning & Masterclass NU

OPLEIDINGSDUUR

Minstens 1 uur. De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

Kies een opleidingslocatie en schrijf u in

Minstens 1 uur (*) 793 plaatsen Nederlands
Prijzen exclusief BTW
(*) De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.