creator image
Evert Vermaut
Teamlead & Consultancy Manager
Evert Vermaut
Teamlead & Consultancy Manager

Verbeteren van de luchtkwaliteit op de werkvloer

Deze e-learning helpt organisaties bij het bepalen hoe men start met het opstellen van een actieplan om binnenluchtkwaliteit te controleren én te verbeteren.

video-thumbnail

Voor wie

Deze opleiding richt zich in de eerste plaats op preventieadviseurs en facility managers / verantwoordelijken die zich dagelijks inzetten om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer garanderen.

Inhoud van de opleiding

Deze e-learning helpt organisaties bij het bepalen hoe men start met het opstellen van een actieplan om binnenluchtkwaliteit te controleren én te verbeteren. Zo krijgt u meer informatie over o.a.

 • Praktische aanbevelingen ventilatie in gebouwen, zowel natuurlijke als mechanische ventilatie. Als werkgever wilt u namelijk zeker zijn dat u al het mogelijke doet om geen coronavirus concentraties op te bouwen of te verspreiden via o.a. het HVAC-systeem. U wilt het ventilatie systeem aanpassen aan de huidige richtlijnen zowel bij inspecties, indienststelling na een lange stilstand en dagelijks gebruik bij corona virus uitbraak.
 • Implementatie van metingen om binnenluchtkwaliteit te controleren. Door zich te concentreren in het berekenen en verbeteren van de binnenluchtkwaliteit, kan u zo een positieve impact hebben op duurzame ontwikkeling met respect voor de gezondheid van iedereen.

Objectieven

Veel bedrijven hebben te maken met binnenlucht die vervuild is door allerlei factoren. De werknemer verwacht dan ook dat er alles aan gedaan wordt om een gezonde werkomgeving te verzekeren. De binnenluchtkwaliteit (bepaald door factoren zoals CO2, aerosolen, vervelende geuren e.a.) hebben namelijk een rechtstreekse invloed op onze gezondheid, prestaties en motivatie. 

De recente pandemie heeft verder het belang van een goede binnenluchtkwaliteit benadrukt. Meer en meer onderzoek wijst uit dat het COVID19 virus zich via aerosols kan verspreiden. Ook overheden en bedrijven besteden aandacht voor de luchtkwaliteit op de werkvloer. Onder meer het steeds beter isoleren van gebouwen zorgt ervoor dat we extra aandachtig moeten zijn voor het binnenklimaat; bij een sterk geïsoleerd gebouw kan eventuele vervuiling van de binnenlucht, bij een niet goed werkende ventilatie, niet afgevoerd worden.

In mei 2019 werd al een belangrijke stap gezet in de goede richting met het “Koninklijk besluit tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk inzake de binnen luchtkwaliteit in werklokalen” Daarin werd ondermeer van de werkgever (en niet de eigenaar van het gebouw!) geëist dat hij voor een goede binnenlucht kwaliteit zorgt, hiertoe een risico analyse uitvoert en een actieplan opstelt indien nodig.

Bent u helemaal mee met alle verplichtingen om de kwaliteit van het binnenklimaat te garanderen? En welke geschikte preventie maatregelen kan u nemen? Het is namelijk essentieel om de gezondheid op de werkvloer te verzekeren via risicoanalyses en concrete voorzorgsmaatregelen..

Praktische informatie

 • Hier krijgt u toegang tot een e-learning met professionele opnames (duurtijd opnames: 2 uur). Voorzie ook zeker voldoende tijd voor het nemen van notities en het afleggen van de kennistest (indien van toepassing).
 • U zal enkele dagen na uw inschrijving een welkomstmail ontvangen, houd deze periode ook zeker je spam-folder in de gaten.
 • Vanaf het moment dat u deze mail ontvangen heeft, krijgt u 2 maanden de tijd om alles af te ronden, daarna wordt uw toegang afgesloten.
 • Alle getoonde presentaties kunnen gedownload worden op het online platform.
 • Na het succesvol afronden van de e-learning ontvangt u een deelname attest per mail.
creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

E-Learning

OPLEIDINGSDUUR

Minstens 2 uren. De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

Ons engagement: 

 • Praktijkgericht (met concrete voorbeelden)
 • Trainers met ruime kennis en ervaring
 • Deelnameattest, automatisch beschikbaar van zodra u alle modules doorlopen heeft
 • Topopleiding uit eerste hand ontwikkeld door Vinçotte collega’s die beschikken over een uitgebreide praktijkervaring

Kies een opleidingslocatie en schrijf u in

Minstens 2 uren (*) 798 plaatsen Nederlands
Prijzen exclusief BTW
(*) De effectieve duurtijd van een e-learning hangt af van persoon tot persoon. De vermelde duurtijd slaat enkel op de non-stop kijktijd zonder de tijd voor (de bijna steeds nodige) pauzes om zaken te noteren en delen van de opleiding te herbekijken.