Opleidingen Veiligheidscultuur Tihange

Engie Electrabel draagt de bescherming van zijn medewerkers, het publiek en het milieu hoog in het vaandel en ziet daarom nauw toe op de nucleaire veiligheid. Het energiebedrijf doet daarom beroep op Vinçotte Academy en Vinçotte Controlatom voor het geven van de opleidingen 'nucleaire veiligheidsculturen'. Deze opleidingen zijn verplicht voor al hun aannemers die de nucleaire site van Tihange moeten betreden.

De opleiding Veiligheidscultuur is opgedeeld in specifieke subopleidingen, afhankelijk van het al dan niet betreden van de gecontroleerde site. Stagiairs moeten eerst een basisopleiding volgen (vierdaagse opleiding voor toegang tot de zone zelf of driedaagse opleiding voor toegang buiten de gecontroleerde zone) en vervolgens een opfrissingscursus (driedaagse opleiding voor toegang tot de zone zelf of tweedaagse opleiding voor toegang buiten de gecontroleerde zone). In beide gevallen krijgen de deelnemers een certificaat dat 5 jaar geldig is.

De opleiding bestaat zowel uit een theoretisch luik als uit een praktische training op de opleidingssite. Experten op het vlak van veiligheid, stralingsbescherming, gezondheid en milieu delen tijdens deze opleidingen alle nodige kennis en expertise. Bovendien hebben ze al heel wat ervaring op de nucleaire centrale van Tihange.

Inschrijven kan via deze website en ook betalen kan online (factuur wordt verzonden). Na registratie kan u credits bestellen (5 jaar geldig) en de inschrijvingen van uw medewerkers bevestigen. De opleiding geeft recht op opleidingscheques van het Waalse Gewest en andere instanties (www.leforem.be).