creator image
Steven Van Hamme
Technical Trainer
Steven Van Hamme
Technical Trainer

Looproostercontrole

Na deze theoretische en praktijk opleiding kan je een degelijke looprooster controle uitvoeren met oa op grote hoogte moeilijk bereikbare constructies beoordelen, snel en efficiënt de bevestigingen aan de voeten van de stijlen van een leuning controleren, enz.

video-thumbnail

Voor wie

Deze opleiding is bestemd voor alle personen die looproostercontroles uitvoeren binnen een bedrijf.

Inhoud van de opleiding

De training bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte:

  • De totale duurtijd van de opleiding bedraagt 5u (met maximum 5 personen per sessie voor het praktische gedeelte). 
  • Het theoretische gedeelte handelt onder meer over het gereedschap en de veiligheidsaandachtspunten alsook de voorbereiding (checklists, te keuren elementen, signaleren en markeren van gebreken, voorkomen van ongevallen en het bespreken van risico's en gevaarlijke situaties) om inspecties uit te voeren.
  • Het praktijkgedeelte gebeurt op een locatie (gekozen door de deelnemers of de lesgever) en start met het leren uitvoeren van een (moeilijke) keuring volgens een gestructureerde methode. Deze aanpak zorgt ervoor dat de deelnemers ervaring opdoen aan de hand van 'wat' ze in realiteit zien. Vragen zoals \"Hoe van op een grote hoogte moeilijk bereikbare constructies beoordelen?\" - \"Welke methodes kunnen daarvoor gebruikt worden?\" - \"Hoe controleert men snel en efficiënt de bevestigingen aan de voeten van de stijlen van een leuning?\" en \"Welke methoden bestaan er om bij vervuiling van de gesloten vloeren en platen te oordelen?\" - komen uitgebreid aan bod.

Objectieven

Een goede controle vraag een goede manier van kijken. Want het gevaar loert vaak aan de andere kant van waar je observeert. Of het nu gaat om de afstand tussen een sport in de kooiladder en de roostervloer of om het ontbreken van verticale profielen aan een kooiladder die op de leuning steunt: het gevaar schuilt in een klein hoekje. Met een goede inspectie kan je dit kleine hoekje ontdekken. Na de opleiding zullen de deelnemers in staat zijn een degelijk controle uit te voeren en zullen ze meer aandachtig zijn voor de verborgen gevaren en gebreken.

Praktische informatie

Een syllabus wordt voorzien voor elke deelnemer.

Na de opleiding ontvangt elke deelnemer een deelnemingsattest.

creator image
Hulp nodig? Stuur een bericht, vraag een offerte aan of bel ons op
TAAL

Deze opleiding is beschikbaar in:

OPLEIDINGSTYPE

Study days, In-company trainings

Image of certificate

Neem geen enkel risico in veiligheid

  • Deze opleiding wordt gegeven door verschillende gekwalificeerde inspecteurs met een ruime ervaring op vlak van certificatie en opleiding.
  • Trainer-preventieadviseurs met uitgebreide kennis en ervaring
Er zijn momenteel geen beschikbare cursussen waarop u meteen kan inschrijven. Gebruik de knop hieronder om een offerte aan te vragen, of contacteer ons voor meer informatie.
Prijzen exclusief BTW